فخری اسودی مشهور به فخری خوروش زاده ۱۰ خرداد ۱۳۰۸ هنرپیشه پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون اهل ایران است.
وی ابتدا وارد کار معلمی شد و هنگام تدریس در کلاس در یکی از روزهای آغازین فعالیتش، از طرف انجمنی به نام جامعهٔ لیسانسها انتخاب شد تا در تئاتر بازی کند. اولین تجربه او در این زمینه یکی از مهمترین نمایشنامههای معروف بود: «دستهای آلوده» اثر ژان پل سارتر. درخشش او در این اجرا باعث شد از کارش استقبال به عمل آید و از او دعوت شد در نمایشهای بعدی از جمله «محاکمهٔ ماری دوگان» و «تاتیانا» هم نقش ایفا کند.
فخری خوروش از اواخر دههٔ چهل، به همراه موج نو سینمای ایران، در فیلمهای مختلفی بازی کرد که برخی از این فیلمها جزو مهمترین فیلمهای موج نوی سینمای ایران بهشمار میآیند؛ از جمله «آقای هالو» (داریوش مهرجویی)، «نفرین» (ناصر تقوایی)، «شازده احتجاب» (بهمن فرمانآرا)، «شطرنج باد» (محمدرضا اصلانی) و «سوتهدلان» (علی حاتمی). خوروش با این که در سینمایی بدون سانسور و آزاد مشغول به کار بود، به واسطهٔ بینش و تجربهای که در کارهای نمایشی داشت، هنجارشکنی نکرد. از همین جهت است که او جزو زنان بازیگر خوشنام سینمای ایران است.
خوشنامی و توانمندی خوروش باعث شد او از معدود بازیگران زن سینمای ایران باشد که در دوران پس از انقلاب هم راهش را در سینما ادامه دهد. خوروش در سالهای پیش از انقلاب هرگز در سریالی بازی نکرد، اما در مجموعههای تلویزیونی متعددی در سالهای بعد از انقلاب بازی کرد که از آن جمله میتوان به مجموعهٔ تلویزیونی «امیرکبیر» و بازی در نقش مهدعلیا، مادر ناصرالدین شاه، اشاره کرد که از بهیادماندنیترین نقشآفرینیهای وی است. وی در سریالهای «امام علی» و «پهلوانان نمیمیرند» نیز بازی کردهاست و در آخرین اثر سینماییاش در فیلم «یک بوس کوچولو» (بهمن فرمانآرا)، حضوری مؤثر را در سکانس پایانی رقم میزند.
وی از سال ۱۳۸۵ تا کنون در آمریکا اقامت دارد. در سال ۲۰۱۰ در سومین دوره جشنواره «فیلمهای ایرانی سانفرانسیسکو» از فخری خوروش برای ۵۰ سال فعالیت هنری تقدیر شد.