ایسنا/اصفهان یک هنرمند خوشنویس اصفهانی با بیان اینکه خط و خوشنویسی همیشه در تمدن ما حضور داشته و امروز نیز همۀ مردم در زندگی خود با خط مواجه هستند، گفت: خوشنویسی علاوه بر مشخصکردنِ شخصیت فرد، منتقل کنندۀ آرامش روحی است.
علی عباسی، هنرمند پیشکسوت خوشنویسی است که این هنر را به علاقهمندانش در شهر بهارستان اصفهان میآموزد. او در گفتوگو با ایسنا و ضمن اشاره به آغاز ورودش به دنیای پر رمز و راز و البته شگرف و زیبای خوشنویسی، چنین اظهار کرد: من در دبستان به هنر خوشنویسی علاقهمند شدم و این هنر را به صورت حرفهای از سال ۱۳۷۱ با استاد عبدالحمید سیاوش دستجردی آغاز کردم و مدرک ممتاز خوشنویسی را در کنار مرحوم استاد محمدعلی شادمان گذراندم. در واقع من رانندۀ شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان بودم، اما علیرغم سختی شغل خود هنر خوشنویسی را رها نکردم.
او با بیان اینکه خط نستعلیق را با شیوۀ استادانِ خود مینویسد و خط دوم او نیز شکسته نستعلیق است، ادامه داد: خط اصلی من، نستعلیق است و هرکس باید برای خود خط دومی داشته باشد، زیرا برای آزمونهای عالی به بعد، داشتنِ خط دوم یکی از لزومات است. خط دوم بستگی به سلیقه شخص انتخاب میشود و او میتواند هر خطی را به عنوان خط دوم خود انتخاب کند.
این هنرمند با اشاره به اینکه یکی از مشکلات اصلی هنرمندان و از جمله خوشنویسان در شهر بهارستانِ اصفهان، نداشتن مکانی برای به اشتراک گذاشتن آثار است، تصریح کرد: متأسفانه نمایشگاه و گالری برای ما و هنرمندانِ سایر رشتهها فراهم نشده است و به هنرمندان بهایی داده نمیشود.
عباسی اضافه کرد: ما در شهر بهارستانِ اصفهان، هنرجوی خوشنویسی تربیت میکنیم، اما انجمن خوشنویسان برای آزمونهای هنرجویان از تعرفه دولتی استفاده نمیکند. اگر انجمنها در آموزشها و آزمونها همکاری کنند دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت.
این هنرمند خوشنویس با بیان اینکه خط همیشه خط در تمدن ما حضور داشته و امروز نیز همۀ مردم در زندگی خود با خط مواجه هستند، گفت: خوشنویسی علاوه بر مشخصکردنِ شخصیت فرد، منتقل کنندۀ آرامش روحی است. یک خوشنویس با تمرکز بر هنرِ خود باعث میشود کمتر به مشکلاتش فکر کند.
او ضمن اشاره به آموزش اشتباه خط در مدارس، اظهارکرد: باید بسیاری از کلمات در کتابهای نگارششده برای دانشآموزانِ مدارس را ویرایش داد، زیرا دانش آموزان از همان ابتدا به نادرستی آموزش میبینند. حتی من نیز در کلاس آموزشی خود، هنرجویی با شیوۀ قلمگیری نادرست داشتم که علت آن به موضوع نگارش نادرست در کتابهای آموزشیِ مدارس بازمیگردد.
عباسی با ابراز تأسف از عقبماندنِ امروزِ کشور در زمینۀ خوشنویسی، گفت: متأسفانه با آمدن موبایل، کامپیوترها و… کمکم خوشنویسی کنار رفته است، بهعنوان مثال اگر در شرکت یا ارگانهایی مراسمی با اهدای لوح تقدیر همراه باشد، آن لوح را سریع با استفاده از کامپیوتر نوشته و با دستگاههای چاپ منتشر میکنند؛ در حالی که اگر به دست خوشنویس نوشته شود به خط نیز بها داده شده است.
انتهای پیام